KANELSKIVER

200 gr linfrø

150 gr solsikkefrø

50 gr kruskakli

50 gr smør

1 dl kremfløte

6 egg

1 boks cottage cheese

2 ss kanel

2 ts bakepulver

2 ss flytende Natren

Knus først linfrø og solsikkefrø med stavmikser eller lignende. Hell alt det tørre i en bakebolle og bland sammen.

Smelt smøret og bland i fløten. Ha egg og cottage cheese i en bolle sammen med Natren og miks til en klumpfri masse.

Bland først fløte/smørblandingen i det tørre og til sist egg/cottage cheeseblandingen.

Jeg pleier å dekke en brødform med bakepapir og dytter røren i formen. Lag en glatt overflate.

Stek brødet på ca 190 grader i ca 1 time og 20 min. Avkjøles noe på rist. Skjør så tynne skiver.

Disse er ekstrat gode med Heistad’s jordbærsyltetøy som er lavkarbo (uvisst om dette fremdeles er i salg?) – men skivene er også like gode som de er.

Jeg legger to og to i små plastposer og fryser. Da er det bare å hive de i brødristerern når du tar dem ut og du har klar en varm og fersk kanelskive!

Det er mulig å kjøpe knuste linfrø, men dette er noe dyrere.

Search
Archives