90 gr sesamfrø

50 gr bakemix (ketolyse) eller soyamel

10 gr fiberhusk

1/2 ts salt

1/2 ts timian (eller krydder du liker som karve, muskat, oregano ell.)

3 egg

 50 gr smør

Bland det tørre, ha i eggene og så det smeltede smøret.

Hell røren ut på bakepapir og dra den utover med en slikkepott så tynt du kan. Et alternativ til denne metoden er å legge et bakepapir oppå og rulle ut røren. den blir fort tykk på grunn av fiberhusken.

Stek midt i ovnen ved 175 grader i 10 min. Ta ut platen og del opp med pizzahjul til 16 biter. Sett inn i ovnen igjen og stek videre i 10 min til.  Slå av ovnen og sett en trepinne eller lignende slik at ovnsdøren står på gløtt. La kjeksene stå inni der til de har tørket noe. Dette gjlr at du får fine sprø kjeks som holder seg lenge!

Jeg får 16 kjeks av denne, og karbohydratinnholdet vil variere noe med hvilken meltype du bruker, men jeg pleier å regne at det er ca 1 gram på hver kjeks.

Denne oppskriften er noe modifisert etter en oppskrift ifra lavkarbo.no. Der var den kalt: kjeks helt uten bismak.

Search
Archives